Investeste in tine (partea 2)

Investeste in tine (partea 1)
octombrie 10, 2017
Bariere in calea schimbarii (partea 1)
noiembrie 4, 2017
Show all

Investeste in tine (partea 2)

In ceea ce priveste sanatatea, trebuie sa stii ca alergarea in parc, pilatesul, yoga, dansul, mersul, sunt cele mai ieftine modalitati de a-ti mentine corpul si mintea intr-o forma armonioasa. Chiar daca nu mergi la o sala de sport, nu inseamna ca miscarea nu exista in afara unui loc dedicat. Sa-ti mentii sau sa-ti imbunatatesti permanent flexibilitatea corpului, te va invata de asemenea cum sa fii flexibil si in viata, atunci cand situatia o va cere. Manaca mai putin si bazeaza-ti mesele mai mult pe legume si fructe, limiteaza consumul de carne si produse derivate, cat de multi poti. Obisnuieste-te sa nu ai mese tarzii si nu te invinovati daca vor fi exceptii de la regula. Ce poate fi mai frumos decat un trup armonios ce emana vigoare si sanatate.
Alege sa fii fericita! Fii suparata, o secunda, daca este necesar dar impuneti dupa aceea sa vezi partea plina a paharului. Nu uita ca aproape fara exceptie, aceasta exista. Nu-ti lasa mintea angrenata in situatii neplacute din care poti iesi cu putina vointa si concentrare. Cat este de greu sau de usor este sa-ti schimbi starea, sau cat de mult sau de putin timp va dura, numai tu poti sa hotarasti.
Organizeaza-te si disciplineza-te. Incepi prin a-ti face liste cu dorinte si prioritati. Exerseaza-ti vointa pentru ca nimic nu se face fara munca si efort. Dezvolta-ti capacitatea de a subiectiva si nu-ti propune decat ceea ce stii ca esti capabila sa realizezi.
Povesteste unei persoane pe care o respecti despre planurile tale, asa incat sa-i impartasesti din cand in cand realizarile pe care le-ai atins. Este indicat sa „implici” in acest proces de tranzitie o a doua persoana care va avea rolul de a te incuraja atunci cand atingi o limita si de a te sustine, neconditionat.
Cand investesti in tine, univesul se deschide si oporunitatile vor aparea cand te astepti mai putin. Vei avea totodata ocazia sa faci cunostinta cu cea mai buna versiune a ta, iar asta s-ar putea sa-ti placa cel mai mult.

Share